'Ajax geeft toe en wil met Manchester United praten over sterkhouder'

'Ajax geeft toe en wil met Manchester United praten over sterkhouder'

11-07-2022 22:44
3

Ajax is bereid om met Manchester United om tafel te gaan inzake Lisandro Martínez. De Amsterdammers zijn bereid om mee te werken aan een transfer van de Argentijn. Dat schrijven De Telegraaf en Voetbal International.

Martínez heeft de clubleiding van Ajax duidelijk gemaakt graag naar de Premier League te vertrekken en Ajax lijkt aan die wens te voldoen. De regerend landskampioen heeft één harde eis: de club verlangt een bedrag tussen de 55 en 60 miljoen euro. Martínez mocht in eerste instantie onder geen enkele voorwaarde vertrekken, maar Ajax draait bij door de wens van Martínez.

De linkerverdediger ligt nog tot medio 2025 vast in Amsterdam, waardoor Ajax de hoofdprijs vraagt. United bood eerder al 45 miljoen euro, plus vijf miljoen euro aan bonussen. Dit was niet genoeg voor Ajax, maar mogelijk komt er toch een opening in de onderhandelingen. Het is niet duidelijk of The Mancunians tot 55 miljoen euro willen gaan.

Wanneer Martínez wel naar Old Trafford verkast, wordt het oud-Eredivisie-gehalte aanzienlijk. Manager Erik ten Hag haalde Tyrell Malacia al en wil ook Christian Eriksen en Frenkie de Jong. Daarnaast is Donny van de Beek al actief bij United.