'Overstap Brobbey complex: hoog doorverkooppercentage zit Ajax niet lekker'

'Overstap Brobbey complex: hoog doorverkooppercentage zit Ajax niet lekker'

11-07-2022 19:01

Ajax haalde vorige week Steven Bergwijn naar Amsterdam en staat op het punt Owen Wijndal officieel vast te leggen, maar de onderhandelingen met RB Leipzig voor Brian Brobbey lopen nog altijd stroef. Volgens het Algemeen Dagblad heeft dat meer te maken met het zaakwaarnemerskantoor van Brobbey dan Leipzig zelf. 

Brobbey werd aanvankelijk door Mino Raiola begeleid, maar na zijn dood bleef Brobbey een cliënt bij het zaakwaarnemerskantoor, waar José Fortes Rodriguez tegenwoordig alle zaken regelt. Toen Brobbey de overstap naar Leipzig maakte, mengde Raiola zich bij de deal. 'Bij die overstap heeft Mino Raiola - naar verluidt - het recht op een aanzienlijk percentage van een doorverkoop bedongen', schrijft de krant. 

De Amsterdammers boden vijftien miljoen euro, terwijl de Duitse club 25 miljoen euro verlangt. Door het hogere bedrag wordt het doorverkooppercentage dat het kantoor van Raiola krijgt ook groter. 'Het is één van de obstakels waar Ajax nu tegenaan loopt in de onderhandelingen: de clubleiding zou dan een zelfopgeleide speler terug moeten halen door éérst miljoenen euro’s over te maken naar zijn zaakwaarnemerskantoor.'

Het prijskaartje van Brobbey zit Ajax mede daarom niet lekker. 'Raiola overleed eerder dit jaar, maar de contractrechten liggen nog altijd bij zijn kantoor. Ajax dacht eerder al dicht bij een deal te zijn met Leipzig, maar verkeek zich op de uiteindelijke vraagprijs van de Duitsers. Die werd ook flink opgeschroefd vanwege de vele miljoenen die Leipzig moet afstaan', besluit de krant.