Hoefkens laat Mbamba hopen op minuten: Hij is een toptalent

Hoefkens laat Mbamba hopen op minuten: "Hij is een toptalent"

10-07-2022 18:53
3

Bij Club Brugge is het nog maar de vraag of Noah Mbamba deze zomer zal blijven. De middenvelder heeft een contract dat nog maar één seizoen loopt, maar kan wel verlengen bij de landskampioen. Volgt er bij een verlenging ook zijn doorbraak?

Onder Alfred Schreuder speelde Mbamba geen enkele minuut bij Club Brugge. Dat lijkt komend seizoen toch anders te gaan liggen als de middenvelder toch blijft. Carl Hoefkens gelooft in de jonge Mbamba en wil hem ook gebruiken. "Noah is een toptalent", zegt Hoefkens in Het Nieuwsblad.

Maar Mbamba zal die speelminuten niet zomaar krijgen. Hij zal er ook voor moeten werken. Zeker onder Hoefkens. "Ik kan nu al zeggen dat er nog nooit een coach zo hard geweest is op training als ik voor Noah op dit moment. Ik ben veeleisend", aldus Hoefkens.

Ook de andere talenten worden stevig gepusht door Hoefkens. Dat moet hen uiteindelijk ook helpen bij een doorbraak. "Het is aan hen om die kansen af te dwingen. Maar ik ben er heilig van overtuigd dat een aantal onder hen, als ze de juiste stappen blijven zetten, de deur niet gaan opendoen maar gaan inbeuken", besluit hij.