Anderlecht wint het eerste duel tegen Nordsjaelland, Verschaeren scoort twee keer

Anderlecht wint het eerste duel tegen Nordsjaelland, Verschaeren scoort twee keer

09-07-2022 16:15
10

Zaterdag oefent RSC Anderlecht twee keer tegen Nordsjaelland. Paars-wit won de eerste ontmoeting met 3-1 van de Denen. Yari Verschaeren maakte na de pauze met twee treffers het verschil.

Op 24-7 begint voor Anderlecht het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen KV Oostende. Nordsjaelland begint volgend seizoen al aan de competitie. Voor Anderlecht was het dus een mooie test om te kijken hoe ver de troepen van Mazzu ondertussen staan. De trainer van Anderlecht leek nog niet meteen te kiezen voor de elf die aan de competitie starten. Verbruggen begon immers in doel en Raman kreeg de voorkeur voorin.

Raman bracht Anderlecht vroeg op voorsprong tegen de Denen. Dat deed hij op aangeven van Refaelov. Daarna was Anderlecht de betere ploegen, maar veel kansen creëerde paars-wit niet meer. Rusten deden we dus met 1-0 in het Nederlandse Horst.

Voor Anderlecht kon de tweede helft niet slechter beginnen. Kana veroorzaakte een strafschop. Hansen nam het geschenk aan en scoorde de 1-1.

Daarna eiste Verschaeren opnieuw de hoofdrol op. De nummer tien van Anderlecht deed twee keer de netten trillen. Ook in de vorige oefenmatchen liet Verschaeren een goede indruk na. Invaller Esposito tekende voor de assist bij de 1-3.

De twee ploegen spelen op zaterdag nog één keer tegen elkaar, maar dan met andere spelers op het veld.