Antwerp is klein beetje wijzer: Finnen winnen heenmatch, maar alles ligt nog open

Antwerp is klein beetje wijzer: Finnen winnen heenmatch, maar alles ligt nog open

08-07-2022 09:33
1

Over precies dertien dagen begint het seizoen van Royal Antwerp FC al, als eerste van alle Belgische profclubs. Dan wacht namelijk de tweede voorronde van de UEFA Conference League. Als reekshoofd wacht The Great Old daar op de winnaar van het duel tussen Inter Turku en FK Drita. Na de heenmatch heeft die eerste ploeg het voordeel.

De Finnen klopten hun Kosovaarse tegenstander op eigen bodem namelijk in het eerste duel van hun dubbele confrontatie. Daarmee is de strijd echter nog niet beslist: Inter Turku haalde het slechts met 1-0. Lange tijd zag het er zelfs naar uit dat Drita een gelijkspel op het scorebord zou kunnen houden, totdat verdediger Jussi Niska minder dan een kwartier voor affluiten alsnog het net wist te vinden.

Zo trekt Inter Turku komende week met een minimale marge naar Kosovo. Aangezien de regel van de uitdoelpunten sinds vorig seizoen al niet meer van kracht is, volstaat voor Drita een overwinning om minstens verlengingen af te dwingen. Hoe dan ook heeft Antwerp eigenlijk geen enkel excuus om één van beide elftallen, wie het ook haalt, uit te schakelen in de volgende ronde.