OFFICIEEL: Sinisterra verlaat Feyenoord, Leeds betaalt recordsom

OFFICIEEL: Sinisterra verlaat Feyenoord, Leeds betaalt recordsom

07-07-2022 14:00
1

Luis Sinisterra heeft afscheid genomen van Feyenoord. De Colombiaanse vleugelaanvaller trekt naar Leeds United, dat 25 miljoen euro betaalt voor Sinisterra. Daarmee wordt hij de duurste uitgaande transfer ooit bij Feyenoord.

Feyenoord verkoopt Sinisterra met forse winst. In 2016 maakte de buitenspeler voor twee miljoen euro de oversteek naar Europa. Club Brugge toonde daarvoor al interesse, maar tot een transfer kwam het toen niet. Aanvankelijk had hij het lastig, maar de laatste jaren werd Sinisterra steeds bepalender, met een uitstekend seizoen in de Eredivisie en Conference League als hoogtepunt.

Leeds betaalt Feyenoord in eerste instantie 21 miljoen euro, waardoor Sinisterra het transferrecord in Rotterdam breekt. Die eer stond jarenlang op naam van Dirk Kuyt, die in 2006 voor achttien miljoen euro naar Liverpool verkaste. De transfersom van Sinisterra kan door bonussen nog oplopen tot 25 miljoen euro.

Leeds werd de voorbije weken ook nog in verband gebracht met onder andere Noa Lang en Charles De Ketelaere van Club Brugge. Of zij ook nog in huis worden gehaald na de komst van Sinisterra is nog maar de vraag.