'Ajax gaat mogelijk boekhoudkundige truc inzetten bij Bergwijn-transfer'

'Ajax gaat mogelijk boekhoudkundige truc inzetten bij Bergwijn-transfer'

6 juli - 22:55
1

Ajax gaat een transfersom van 32,5 miljoen euro betalen voor Steven Bergwijn, maar mogelijk melden de Amsterdammers dat ze dertig miljoen overmaken aan Tottenham Hotspur. Dat heeft te maken met de eerdere transfer van Davinson Sánchez, waar nog een flinke som geld van openstaat. 

De transfer van Bergwijn hangt al lang in de lucht. Eerst leek het erop dat Ajax dertig miljoen euro zou betalen aan Spurs, maar dat bedrag is nu verhoogd met 2,5 miljoen. De landskampioen betaalt meer zodat het de transfersom in vier termijnen kan aflossen, in plaats van in twee. De kans is echter aanwezig dat Ajax zal communiceren over een bedrag van dertig miljoen voor Bergwijn, meldt De Telegraaf.

De Amsterdammers krijgen namelijk ook nog zeven miljoen euro van Tottenham: de nummer vier van Engeland heeft nog niet de volledige som van veertig miljoen overgemaakt naar Ajax voor de Colombiaan. De kans is aanwezig dat Ajax 2,5 miljoen 'verdisconteert', om de Bergwijn-som lager uit te laten vallen.

De transfer van de Oranje-international kan nu elk moment officieel worden. Het is de bedoeling dat Bergwijn in de hoofdstad met rugnummer zeven gaat spelen. In de afgelopen jaren speelde David Neres met dat getal op zijn rug bij Ajax. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie