UPDATE: Lavia verlaat Man City en tekent voor vijf seizoenen bij Southampton

UPDATE: Lavia verlaat Man City en tekent voor vijf seizoenen bij Southampton

6 juli - 12:44 Laatste update: 20:40
19

Romeo Lavia (18) neemt via sociale media afscheid van Manchester City. Hij meldt niet naar welke club hij vertrekt, maar het gaat hoogstwaarschijnlijk om Southampton.

Lavia speelde nog maar 97 officiële minuten voor City, waarvan geen enkele in de Premier League. Toch stond Southampton al klaar om liefst veertien miljoen euro te betalen voor de middenvelder. Lavia kreeg een groot deel van zijn opleiding bij Anderlecht, maar koos op zijn zestiende voor City.

Twee jaar later is het avontuur dus al voorbij. 'Mijn reis bij City is afgelopen. Ik wil iedereen van deze grote club bedanken voor alles wat ze gedaan hebben in deze twee jaar. Ik ben een betere speler geworden en een betere persoon. Het was eer om mijn debuut te maken voor deze topclub', zo schrijft Lavia.

De vraag is wel of dit een definitief afscheid is, want Man City heeft nog een clausule bedongen om hem terug te kopen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Roméo Lavia ✞ (@lavizzy6)

Update: De nieuwe club van Lavia is nu ook officieel bekendgemaakt. De jonge Belg tekent een contract voor vijf seizoenen bij Southampton. Lavia reageerde op de clubwebsite op zijn overstap. "Ik ben erg blij om bij deze club te komen. Ik denk dat deze club een hele goede cultuur heeft met jonge spelers, dus ik ben echt blij om hier te zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie