Aankoopdienst Club Brugge getipt: anticiperen is sleutelwoord in deze mercato

Aankoopdienst Club Brugge getipt: anticiperen is sleutelwoord in deze mercato

6 juli - 14:40 Laatste update: 6 juli - 14:40
10

Nu de maand juli haar intrede heeft gemaakt, rijzen de festivals als paddenstoelen uit de grond, vliegen de all-in-vakanties ons om de oren en … staat een nieuwe Jupiler Pro League voor de deur! Binnen minder dan drie weken al zet de eerste speeldag haar poorten wagenwijd open. In hoeverre zijn de Grote Zes klaar voor de strijd? VoetbalPrimeur.be overschouwt hun actuele spelerskernen. In deze derde aflevering: op welke posities kan Club Brugge nog versterking gebruiken?

In deze specialreeks komen de zes topclubs (Anderlecht, Antwerp, Club Brugge, Genk, Gent en Standard) uit ons land aan bod in alfabetische volgorde. De reeks is opgebouwd in twee delen. Tijdens deze eerste week wordt bekeken welke inkomende transfers de verschillende clubs best nog kunnen gebruiken. De week erop leggen we de loep op huidige kernspelers die waarschijnlijk of beter andere oorden zullen opzoeken.

In anticiperen …
An sich heeft Club Brugge er al een behoorlijk productieve opgeningsfase van haar zomermercato opzitten. Terwijl nog geen enkele sterkhouder het schip verliet (Sargis Adamyan en Bas Dost speelden net wat te weinig om die eretitel te kunnen claimen), daalden daarentegen al drie versterkingen neer op Jan Breydel. Van Ferran Jutgla, Cyle Larin en Bjorn Meijer mag in ieder geval verwacht worden dat ze de concurrentie zullen aanscherpen, zeker gezien hun respectievelijke prijskaartjes. Op papier is de landskampioen dus gewoonweg verder versterkt ten opzichte van een tweetal maand geleden. Dat gegeven zal de tegenstand toch even moeten doorslikken.

Uiteraard passen die vroege aankopen binnen een bepaalde strategie. Anticipatie lijkt het codewoord, aangezien Noa Lang met zekerheid andere oorden zal opzoeken en ook achter de toekomst van Charles De Ketelaere nog een huizenhoog vraagteken uittorent. Eens er rond die goudhaantjes een deal tot stand komt voor ongetwijfeld grof geld, ligt het binnen de lijn der verwachtingen dat een deel van die som geherinvesteerd zal worden in een klasbak met technisch en scorend vermogen. Tot op heden heeft Club er daar echter genoeg van rondlopen …

Mocht Blauw-Zwart met haar huidige selectie ook na 31 augustus doorheen de Jupiler Pro League varen, zou dat wel eens aan kruissnelheid kunnen gebeuren. Alleen al in haar voorlijn bulkt het arsenaal aan torpedo’s namelijk uit. Tajon Buchanan, Lang en Andreas Skov Olsen behoren alle drie tot het kruin der flankaanvallers, waar De Ketelaere op zowat elke positie wereldtop-in-spe lijkt. In hun schaduw strijden ook toptalent Antonio Nusa en de wat verguisde Kamal Sowah voor minuten. Wie hoopt dat de luxe onder de puntaanvallers minder weelderig oogt, keert van een kale reis terug. Daar zullen aanwinsten Jutgla en Larin een verbeten strijd uitvechten. En, wie weet, moeit een David Okereke of Daniel Perez zich ook nog in de debatten. Een rijke voedingsbodem voor keuzestress bij Carl Hoefkens!

… zit het woord ‘eren’
Dat Club Brugge haar spierballen nu al heeft laten rollen op de transfermarkt, bewijst dat ook onder de onervaren Hoefkens de ambities torenhoog liggen. Mikken op de titel is vaste prik geworden en ook Europees wil ’s lands nummer één schitteren. Op zowat elke positie beschikt Club dan ook over meerdere klassevolle opties, vaak nog eens ervaren rotten bovendien. Eder Balanta, Jack Hendry, Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Mignolet, Stanley Nsoki, Denis Odoi, Hans Vanaken … De kern bevat (voorlopig althans) een uiterst brede waaier aan mogelijkheden.

Als Blauw-Zwart dan toch ergens in de problemen kan geraken, is het misschien wel in de rug van Vanaken. Odoi verbaasde weliswaar vriend en vijand op nummer zes, maar zal ook nodig zijn op de rechtsachter, waar Mata het enige andere profiel lijkt. Bij de overige kandidaten kan telkens een kanttekening geplaatst worden. Bij Balanta durft het licht al eens uitgaan, Mats Rits ligt nog tot het najaar in de lappenmand en of Ruud Vormer ooit nog zijn niveau van weleer terugvindt, is een open vraag. Kansen voor toptalent Noah Mbamba, zou je denken, maar die is dan weer gegeerd wild in het buitenland. Als Hoefkens niet voor onaangename verrassingen wil staan, klopt hij misschien best nog eens aan bij zijn bestuur voor een extra centrale middenvelder die diepgang brengt.

VP’s aankooplijstje voor Club Brugge

* Een technisch vaardige en doelgerichte vervanger voor Lang (en eventueel De Ketelaere);
* Een centrale middenvelder met diepgang (type nummer acht).

Mogelijke basiself op dit moment:

Mignolet – Mata, Mechele, Nsoki, Meijer – Odoi, Vanaken, De Ketelaere – Skov Olsen, Jutgla, Lang

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie