Saelemaekers speelde rol in transferkeuze van Origi: Hij is zot van Milan

Saelemaekers speelde rol in transferkeuze van Origi: "Hij is zot van Milan"

6 juli - 10:31 Laatste update: 10:46
0

Divock Origi heeft zijn keuze gemaakt: na enkele onvergetelijke jaren op Anfield Road is de Rode Duivel straks te bewonderen in San Siro. Bij landskampioen AC Milan ondertekende hij een langdurig contract. Origi liet zich onder meer overtuigen door ... Alexis Saelemaekers.

Die andere Duivel voetbalt nu al tweeënhalf jaar bij Milan en heeft het er geweldig naar zijn zin. "Ik heb gesproken met Alexis", bevestigt Origi in gesprek met de clubkanalen van Milan. "Ik heb hem enkele vragen gesteld over de club. Hij heeft enkel goeds verteld over de ploeg. Hij is zot van Milan, dat zie je eraan."

Vanzelfsprekend kon Origi zich niet enkel baseren op de mening van een landgenoot. Vooral een gesprek met het bestuur maakte hem veel wijzer. "Ik zag onmiddellijk in waar Milan voor staat. De eerste keer waarop ik met Maldini en Massara sprak, was super belangrijk om hun kijk op de zaken te begrijpen, hoe zij de club zien evolueren."

Bovendien heeft ook het stadion een aantrekkingskracht op Origi. "De ervaring beleven van San Siro, dat was erg speciaal", vertelt hij over een eerder bezoekje aan een wedstrijd van Milan. "Toen heb ik de ploeg kunnen zien spelen, hoe de coach werkt en kon ik ook de warmte van de supporters voelen. Al die elementen hebben mij naar hier geleid." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie