Gheysens tast nog eens in zakken: tien miljoen extra kapitaal voor Antwerp

Gheysens tast nog eens in zakken: tien miljoen extra kapitaal voor Antwerp

6 juli - 10:13 Laatste update: 10:32
39

Royal Antwerp FC mag haar voorzitter nogmaals dankbaar zijn. Paul Gheysens heeft namelijk voor de zoveelste keer een kapitaalsverhoging doorgevoerd op de Bosuil. Het onderstreept enkel zijn grenzeloze ambities.

Uit de meest recente versie van het Belgisch Staatsblad blijkt dat Gheysens nog eens tien miljoen euro bijgepompt heeft in de oudste club van ons land. Daarmee komt de totale som van zijn privé-investeringen op zo'n 80 miljoen euro. Indirect loopt zijn bijdrage echter nog veel verder op, aan de hand van verschillende vennootschappen die diensten verlenen aan Antwerp. Denk bijvoorbeeld maar aan zijn bouwbedrijf Ghelamco, dat het stadion herbouwt.

Om een lang verhaal kort te maken: het huidige Antwerp kan niet los gezien worden van de vele investeringen van haar voorzitter. Gheysens zal niet rusten vooraleer die zich ook op sportief vlak hebben uitbetaald. Zo haalde The Great Old deze zomer al een dure vogel als Vincent Janssen in huis, terwijl ook Toby Alderweireld in de wachtkamer zit. Het heilige doel is de Belgische landstitel veroveren.

Sinds de corona-uitbraak profiteren Antwerp en Gheysens van de versoepelde regelgeving in het Belgische voetbal. Voordien was het immers moeilijker om privégeld te pompen in een voetbalclub. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie