JPL-sterren van morgen: Creatieve Audoor (Club Brugge) klopt op de deur

JPL-sterren van morgen: Creatieve Audoor (Club Brugge) klopt op de deur

29 juni - 12:00 Laatste update: 29 juni - 12:00
6

Het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League staat voor de deur. Ieder jaar breken er talenten door. Dat zal in het seizoen 2022 – 2023 ook zo zijn. VoetbalPrimeur.be vroeg aan zijn huisanalist Andy Mulders om van elke G6-ploeg één speler te kiezen, die dit jaar kan doorbreken. Eerder werd Julian Duranville (Anderlecht) uitgelicht en nu is het de beurt aan Lynnt Audoor van Club Brugge.

Mulders kreeg van VoetbalPrimeur enkele spelregels opgelegd. Het talent in kwestie moet jonger zijn dan 21 jaar en mag maximaal vijf duels op de teller hebben staan bij de A-ploeg. De duur dat een speler bij de club op loonlijst staat, is niet van tel. Mulders geeft ons een inkijk op wat we mogen verwachten van het talent. Wat zijn de sterke punten en waarin moet het talent nog groeien. 

Spelersprofiel
Naam: Lynnt Audoor
Nationaliteit: Belg
Geboortedatum: 13/10/2003
Positie: Verdedigende middenvelder, centrale middenvelder, aanvallende middenvelder (Box 2 Box speler)
Voorkeursvoet: Rechts
Vorige club(s): Club Brugge jeugd, Club NXT

Stijl van spelen
Zwervende (deep lying) spelmaker opteert in de ruimtes tussen de verdediging en het middenveld. Van hieruit probeert hij de aanval op te starten. Hij maakt gebruik van zijn goede passing in de ruimtes verder op het veld. Hij is een intelligente, creatieve & balvaste speler maar hij verzorgt ook uitstekend zijn defensieve taken.

Je kan hem beetje vergelijken met de speelstijl van Ilkay Gündogan.

Speler in balbezit
Lynnt is sterk aan de bal. Hij ontvangt de bal en probeert altijd een optie vooruit te kiezen. Indien dit niet mogelijk is dan kiest hij voor zekerheid in de passing (neemt zelden onnodig risico) en speelt hij lateraal (dit is veelal in de defensieve zone van het veld). Hij is zeer vaak aanspeelbaar en als hij niet aanspeelbaar is, zorgt hij met zijn beweging voor de vrije ruimtes voor de medespelers.

Hij zal proberen de bal vanuit de verdediging te halen en de bal voorwaarts te spelen. Hij geeft zijn verdedigers de mogelijkheid om te bal in te spelen (maar het liefst zonder een tegenstander in de rug). Hierdoor maakt hij gebruik van zijn individuele loopacties. Daarnaast heeft hij zeer goede technische vaardigheden en een zeer snelle besluitvorming.

Daarnaast heeft Lynnt ook nog een hoog uithoudingsvermogen, energie en het vermogen om gevaarlijke runs door het midden te maken.

Speler in balverlies
Lynnt heeft een goede reactie op balverlies met een gezonde agressieve reactie op de tegenstander in balbezit. Daarnaast geeft hij goed rugdekking aan de medespelers. Tactisch sterk spelend vanuit zijn positie, sluit zeer goede de passinglijnen af van de tegenstander. Daarnaast is hij sterk in het zetten van pressing op de tegenstander.

Werkpunten
- Fysieke duelkracht! Van het moment dat hij ‘in het duel’ moet gaan spelen, dan heeft hij het moeilijk.
- In aanvallende fase moet hij zuiverder spelen. Hij is goed op het middenveld, wanneer hij de vrije ruimte heeft, maar van het moment dat hij onder druk wordt gezet, kan hij nog wel eens een controle missen of een verkeerde beslissing nemen.
- Linkse voet moet aan gewerkt worden.


Hier is hij in balbezit en hij zal 8/10 naar zijn rechtse voet draaien. Mist hier (in aanvallende fase) het overzicht en lijdt hier onnodig balbezit.


Heeft hier alle tijd om de bal te controleren met zijn linkse voet, maar mist zijn controle (geen druk van de tegenstander) en de tegenstander kan uitbreken.

Conclusie
Audoor is een speler om in de gaten te houden, maar de creatieve middenvelder heeft nog werkpunten. De concurrentie bij kampioen Club Brugge is echter moordend, maar toch klopt hij aan de deur voor speelminuten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie