OPSTELLING: De eerste elf van Mazzu, kleinzoon van Van Himst in de basis

OPSTELLING: De eerste elf van Mazzu, kleinzoon van Van Himst in de basis

25-06-2022 16:31 Laatste update: 16:39
20

RSC Anderlecht speelt zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen. STVV is de tegenstander. Ondertussen is de eerste opstelling van Felice Mazzu in dienst van paars-wit bekend. Bij Anderlecht verschijnen er heel wat jonkies aan de aftrap. 

In doel staat zoals verwacht Van Crombrugge. Hoedt zorgt in de achterhoede voor de ervaring. De Nederlander krijgt Debast en Lapage lang zich. Die laatste is de kleinzoon van Anderlecht-icoon Van Himst. In mei van dit jaar tekende Lapage een profcontract in het Lotto Park. 

In de 3-5-2 van Mazzu krijgt Sadiki een kans op het middenveld. Vorig seizoen maakte hij in Play-Off 1 op de slotspeeldag tegen Club Brugge zijn debuut in de hoofdmacht. Verschaeren, El Hadji en Refaelov vormen de driehoek op het middenveld. Op de andere flank mag de 17-jarige Agyei zich uitleven. 

Voorin moeten Amuzu en Stassin voor de doelpunten gaan zorgen. De papieren van nieuwkomers Ishaq en Angulo zijn nog niet volledig in orde. Stroeykens, Lissens en Gómez waren de voorbije dagen onvoldoende fit om met de groep te trainen. Ook Trebel is geblesseerd. 

STVV speelde al enkele oefenduels, maar maakte daarin weinig indruk. Tegen Anderlecht begint Boya in de basis. Ook Kagawa start.