'Manchester United en Ten Hag onder druk: Ronaldo dreigt met vertrek'

'Manchester United en Ten Hag onder druk: Ronaldo dreigt met vertrek'

24 juni - 08:28
8

Cristiano Ronaldo overweegt Manchester United te verlaten. Althans, de geruchten over zijn mogelijke exit op Old Trafford krijgen steeds meer tractie. De Portugese krant Record pakt vrijdag uit met het nieuws dat Ronaldo denkt aan een vertrek.

In de buitenlandse pers gaat het veel over de toekomst van Ronaldo: La Repubblica claimde dat hij 'twijfelt' over een langer verblijf en het nieuws van het Italiaanse medium kreeg de laatste dagen navolging in Spanje. Ook in thuisland Portugal houdt Ronaldo de gemoederen bezig. De Portugese vedette zou vrezen dat de nieuwe manager Erik ten Hag geen 'wapens' heeft om dit seizoen een gooi te kunnen doen naar de eerste landstitel sinds 2013.

Ronaldo keerde tien maanden geleden terug op het oude nest. Ondanks het feit dat hij 24 keer scoorde in 38 wedstrijden, werd het geen glorieuze rentree: Manchester United worstelde, versleet twee managers en eindigde met een ongekend laag puntenaantal op de zesde plaats in de Premier League. De aanstelling van Ten Hag moet voor een frisse wind zorgen op Old Trafford, maar het is de vraag of hij een beroep kan doen op Ronaldo.

Het lucratieve contract van de 37-jarige Portugees loopt nog één jaar door. De laatste weken zou hij meerdere keren met Ten Hag hebben gesproken, maar tot zijn teleurstelling heeft Manchester United ondanks de jacht op onder meer Frenkie de Jong en Antony nog geen enkele aankoop gedaan. 'Up your game or I'll leave', zou Ronaldo de United-leiding hebben toegebeten.

"Ik weet dat hij het fantastisch gedaan heeft bij Ajax. Hij is een ervaren coach", zei Ronaldo onlangs op de United-kanalen over Ten Hag. "We moeten hem tijd geven en dingen moeten veranderen, op de manier zoals hij het wil. Ik hoop natuurlijk dat we succes hebben. Ik wens hem het beste. We zijn blij en hebben er zin in. Niet alleen de spelers, maar ook de supporters. Laten we erin geloven dat we volgend jaar prijzen gaan winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie