Saint-Étienne krijgt bijzonder hoge straf door ongeregeldheden na degradatie

Saint-Étienne krijgt bijzonder hoge straf door ongeregeldheden na degradatie

23-06-2022 22:01
2

De Franse tuchtcommissie heeft een flinke straf uitgedeeld aan Saint-Étienne voor de veldbestorming na de degradatie van de club. De Frans recordkampioen moet het seizoen met drie punten minder beginnen en zal zijn eerste vier thuisduels zonder supporters afwerken.

Toen Saint-Étienne degradeerde, doordat AJ Auxerre te sterk was in de play-offs, ging het helemaal mis: in het eigen Stade Geoffroy-Guichard stormden honderden Saint-Étienne-fans het veld op. Er werd met vuurwerk gegooid en de spelers moesten richting de catacomben snellen om het gevaar te ontlopen. Nu heeft de Franse tuchtcommissie besloten welke straf Saint-Étienne daarvoor krijgt.

De nummer zestien van het afgelopen Ligue 1-seizoen begint met -3 punten aan het nieuwe seizoen, in plaats van nul. Een nieuwe puntenstraf ligt eveneens op de loer: Saint-Étienne heeft namelijk ook een voorwaardelijke straf gekregen. Als deze onvoorwaardelijk wordt, krijgt de club nog eens drie punten in mindering.

Saint-Étienne zal het tijdens zijn start in de Ligue 2 dus ook zonder zijn supporters moeten doen. Het realiseren van een snelle promotie wordt daardoor een uitdaging voor de roemruchte club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie