Mazzu: “Anderlecht heeft een andere status dan de rest van het land”

Mazzu: “Anderlecht heeft een andere status dan de rest van het land”

23 juni - 18:02
11

Vincent Kompany vertrokken, Felice Mazzu is de nieuwe leider van RSC Anderlecht. De seizoensvoorbereidingen zijn ondertussen begonnen. De nieuwe trainer van paars-wit sprak de pers toe op donderdag. 

Na Charleroi, Genk en Union koos hij voor Anderlecht. Een mooi parcours, dat is zeker. De trainer geniet volop van de glorie die Anderlecht uitstraalt. Dat merkt hij aan alles en was ook een grote reden waarom hij uiteindelijk voor de club koos. De status als grootste club van het land.

"Anderlecht heeft een andere status dan de anderen", meent de coach die erg blij is met zijn nieuwe omgeving. "Wat echt opvalt als je aankomt, is het opleidingscentrum in Neerpede,” vertelt Mazzu. “De gazons zijn tot in de details in orde en het materiaal is ongelooflijk.” Hij was ook positief verrast door de bereidheid van de groep om te luisteren naar de nieuwe dingen die hij wilt invoeren. 

Deze groep zal zich in de loop van de weken ontwikkelen tijdens de zomermercato. "Ik heb veel gesprekken met Peter Verbeke," zei Mazzù. "We zullen een evenwicht moeten vinden tussen eisen, middelen en verplichtingen,” klinkt het. “Het belangrijkste is nu om een groep te vormen om klaar te zijn voor de start van het seizoen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie