Witsel past goed bij Atletico Madrid, kwaliteiten spreken voor zich

"Witsel past goed bij Atletico Madrid, kwaliteiten spreken voor zich"

20-06-2022 12:44 Laatste update: 12:50
1

Axel Witsel gaat hoogstwaarschijnlijk voor Atletico Madrid spelen. Volgens Manu Ferrera is dat een gouden zet. De huidige jeugdcoördinator van KAA Gent is ook grote fan van Atletico. 

"Ik heb Axel als jeugdspelertje nog getraind bij Standard", aldus Ferrera bij Het Laatste Nieuws. "Ik zag hem zijn debuut maken en dat hij nu een transfer naar mijn favoriete club gaat maken, doet me wel wat. Met zijn defensieve werk, recuperatie en balvastheid kan hij als rustpunt van de ploeg fungeren."

De vraag is wel of Witsel meekan in het fysieke voetbal van Diego Simeone. "Hij past er juist heel goed. Zijn kwaliteiten spreken voor zich. Hij is heel intelligente en ervaren speler. Daar heeft elke ploeg iets aan. Wat mij betreft is de komst van Witsel een win-winsituatie. De club krijgt er goede ervaren speler bij zonder een transfersom te hoeven betalen. Axel gaat op zijn beurt een mooi salaris verdienen."

Witsel kon ook naar Olympique Marseille, maar geeft zelf de voorkeur aan La Liga. De transfer zou nu snel officieel moeten worden.