UPDATE: ‘Nilson Angulo komt aan op Zaventem, medische tests op komst’

UPDATE: ‘Nilson Angulo komt aan op Zaventem, medische tests op komst’

16-06-2022 09:31 Laatste update: 17-06-2022 21:25
15

RSC Anderlecht staat op het punt om Nilson Angulo in huis te halen. De Ecuadoriaan werd eerder al gelinkt aan paars-wit en staat nu dicht bij een overeenkomst met de Brusselaars.

De achttienjarige aanvaller komt uit voor LDU Quito, waar hij dit seizoen goed was voor zes doelpunten en vier assists in 21 partijen. Jorge Callejas, bestuurslid van LDU Quito bevestigde bij DIRECTV Ecuador alvast dat zijn club een akkoord heeft bereikt met Anderlecht.

Naar verluidt betaalt Anderlecht zo'n twee miljoen euro voor Angulo. Daarnaast heeft LDU Quito ook een percentage van 30 procent bij doorverkoop kunnen bedingen. RSC Anderlecht is naarstig op zoek naar nieuwe aanvallers na het vertrek van huurlingen Christian Kouamé en Joshua Zirkzee. Het is nog niet duidelijk of Nilson Angulo voor de A-kern wordt gehaald of de beloften.

Update: Angulo is nu ook letterlijk op weg naar het Lotto Park. De achttienjarige Ecuadoraan is volgens bestuurslid Jorge Callejas van LDU Quito op het vliegtuig naar Brussel gestapt. Die reis zou zo'n twintig uur moeten duren, waarna hij zijn medische testen gaat afleggen op Neerpede. Callejas is naar eigen zeggen 'erg trots' dat een jongen uit hun jeugdopleiding het tot bij Anderlecht weet te schoppen.

Update: Nilson Angulo is op weg naar Anderlecht. Op sociale media circuleert een foto vanop de luchthaven. De 18-jarige Ecuadoraan wordt snel in Brussel verwacht voor zijn medische tests. “Ik ben heel tevreden met deze nieuwe kans”, zegt Angulo bij zijn vertrek naar België aan een Ecuadoraanse journaliste. “Ik heb al veel video’s bekeken van het Europese voetbal.”

Update: RSC Anderlecht kan bijna de transfer van Nilson Angulo aankondigen. De Ecuadoraanse aanvaller is al gespot op de luchthaven van Zaventem. De medische tests zullen snel volgen. Eerder werd de transfer al door LDU Quito aangekondigd.