FC Barcelona maakt bekend hoeveel Club Brugge heeft betaald voor Jutgla

FC Barcelona maakt bekend hoeveel Club Brugge heeft betaald voor Jutgla

08-06-2022 21:00
1

Met Ferran Jutgla heeft Club Brugge een nieuwe aanvaller in huis gehaald. De aanvaller komt over van FC Barcelona, waar hij voornamelijk uitkwam voor het tweede elftal. De Spanjaard komt ook met een pittig prijskaartje.

Club Brugge gaf niet aan hoeveel het had betaald voor de spits, maar dat deed Barcelona op de officiële kanalen wel. Er deden sommen tussen de 4 en 6 miljoen euro de ronde en dat blijkt ook correct te zijn. Volgens Barcelona gaat het om een som van vijf miljoen euro, met daarop nog een doorverkoopclausule van tien procent.

Daarmee staat Jutgla net niet in de top tien van duurste aanwinsten ooit bij Club Brugge. De duurste aanwinsten zijn momenteel Kamal Sowah (9 miljoen euro) en David Okereke (8,10 miljoen euro), die geen groot succes werden voor de Bruggelingen.

Bij Blauw-Zwart zal Jutgla voorin voor de doelpunten moet zorgen en een mogelijk vertrek van Charles De Ketelaere opvangen. De Spanjaard/Catalaan bewees bij Barcelona alvast dat hij de weg naar doel kan vinden. In veertig wedstrijden was hij 21 keer trefzeker voor de Spaanse club.