Argentijnse pers kwijlt na historische prestatie Messi: 'EL MEJOR!'

Argentijnse pers kwijlt na historische prestatie Messi: 'EL MEJOR!'

06-06-2022 10:30
2

Lionel Messi maakte zondagavond voor de tweede keer in zijn carrière vijf goals in een officiële wedstrijd. De 34-jarige Argentijn verzorgde de hele doelpuntenproductie in het vriendschappelijke duel met Estland (5-0). In Argentinië komt men superlatieven tekort om de prestaties van Messi te beschrijven.

In de Finallissima tegen Italië (3-0) was hij al de grote man met twee assists, maar Messi zette zondagavond in Pamplona de kroon op een prachtige week. Door zijn vijfklapper staat de aanvaller van Paris Saint-Germain nu met 86 goals in 162 interlands vierde op de topscorerslijst aller tijden in het landenvoetbal bij de mannen, achter Cristiano Ronaldo (117 goals), Ali Daei (109 goals) en Mokhtar Dahari (89 goals).

'Lionel Messi, die jongen die nooit stopt met spelen', kopt Clarín, de grootste krant van Argentinië. 'Eén, twee, drie, vier en vijf. Ja, de aanvoerder maakte plezier met zijn teamgenoten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Estland. Het is tachtig jaar geleden dat een speler in één wedstrijd vijf keer scoorde voor de Albiceleste.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Messi krijgt een 10 van Clarín. 'Hij overtreft zichzelf. Woorden zijn overbodig.' Ook TyC Sports beloont de prestatie van de Argentijn met het hoogste rapportcijfer. 'Een optreden om nooit te vergeten. EL MEJOR (de beste, red.)', klinkt het.

Goals voor de Argentijnse jeugdelftallen meegerekend, scoorde Messi al 102 keer in het Argentijnse shirt. 'Statistieken die verpletteren en fascineren. Messi heeft een barrière doorbroken die in niemands berekeningen stond', aldus La Nación. 'Het is onmogelijk om hem in een hokje te stoppen. Uitzonderlijk, echt uitzonderlijk. Hij herschrijft de geschiedenis zo vaak tot het punt dat je begint te denken dat er geen blanco pagina's meer zijn. Messi lijkt geobsedeerd door het WK in Qatar. Hij heeft die moorddadige blik in zijn ogen.'

Senesi, Martínez en Tagliafico
Ook voor Marcos Senesi was het een bijzondere avond: de verdediger van Feyenoord maakte als invaller zijn debuut. 'Onvergetelijk voor hem, al kwam hij niet meer in het stuk voor.' Nicolás Tagliafico bleef negentig minuten op de bank, terwijl Lisandro Martínez (beiden van Ajax) van Clarín en TyC Sports een 6 kreeg voor zijn probleemloze optreden.