Ceulemans kiest zijn favoriete Rode Duivel en herinnert zich hilarische anekdote

Ceulemans kiest zijn favoriete Rode Duivel en herinnert zich hilarische anekdote

01-06-2022 11:43 Laatste update: 11:44

Jan Ceulemans, een fenomeen voor vele Club Brugge fans, gaat met Het Nieuwsblad in gesprek. Hij kreeg de ene vraag na de andere op hem afgevuurd. De voormalige speler van Club Brugge lijkt grote fan van Jan Vertonghen te zijn. 

Naast een laatste avondmaal, grote angsten en zijn bucketlist komen we ook te weten welke Rode Duivel Ceulemans mee zou nemen naar een onbewoond eiland. Jan Ceulemans werd in 2017 door Het Nieuwsblad naar Londen gestuurd voor een gesprek met Vertonghen. 

Vertonghen stond toen op het punt om het record van aantal caps bij de Rode Duivels, dat toen op naam van Ceulemans stond, te evenaren. De ontmoeting heeft een indruk nagelaten op Ceulemans. “Dat is me 200 procent meegevallen. Hij was heel joviaal, ne man van de wereld en gene loemperik.” 

Na afloop van de ontmoeting moest het duo nog een aantal foto’s nemen voor de pers. Vertonghen en Ceulemans moesten poseren bij grote opblaasbare cijfers. Op de terugweg vroeg Ceulemans aan de fotograaf of hij de foto’s eens mocht bekijken. “Wat bleek: ik had de cijfers verkeerd vast. Het moest 96 zijn maar op de foto stond iets anders. En geen kat die daar iets van zei. Was het 69? Ik weet het niet meer.”