Ook Vandenbempt wil af van Play-Offs: 'Zijn er niet beter op geworden'

Ook Vandenbempt wil af van Play-Offs: 'Zijn er niet beter op geworden'

27 mei - 19:48
34

Binnenkort moet de Pro League enkele belangrijke beslissingen maken met het oog op het competitieformat. Krijgen we nog steeds Play-Offs? Of komt er een grote verandering aan? Peter Vandenbempt heeft alvast een voorkeur.

De radiostem is namelijk helemaal geen voorstander van de Play-Offs, geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Anders dan de pleitbezorgers van ons ei van Columbus ons willen doen geloven, zijn de doelstellingen niet bereikt", klinkt het.

Vandenbempt spreekt duidelijke taal: ons Belgisch voetbal is er helemaal niet beter op geworden door de Play-Offs. "Europees staan we er niet beter voor en gelet op de honderden miljoenen verlies zijn de clubs financieel ook niet gezonder", geeft hij aan.

En voor Vandenbempt moet er dus een verandering komen in het huidige format. Niet langer zestien clubs met Play-Offs. "Dus doe mij maar gewoon achttien clubs - beter nog: zestien - zonder eindronde, maar met drie effectieve dalers. En een opwaardering van het bekertoernooi met wedstrijden in het weekend", besluit Vandenbempt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie