Europe Play-Offs eindigen met een gelijkspel en nederlaag voor KAA Gent

21-05-2022 22:40 Laatste update: 22-05-2022 00:29
3

Op de laatste speeldag van de Europe Play-Offs heeft Charleroi met 1-2 gewonnen bij KAA Gent, en hebben KV Mechelen en KRC Genk 0-0 gelijkgespeeld.

KV Mechelen - KRC Genk 0-0
KRC Genk begon aan de wedstrijd met een resem kansen. Onuachu kon al snel enkele keren scoren, maar pech en een goede Coucke hielden hem van een doelpunt. Ook werd een doelpunt afgevlagd voor buitenspel. KV Mechelen kwam vooralsnog niet in het spel voor, maar kon bij momenten toch dominant zijn.

Naast dreiging waren er verder geen grote kansen te noteren in de eerste helft. Het spel ging leuk op en af, maar meer dan dat zat er voorlopig niet in.

In de tweede helft zagen we wel meer concreet doelgevaar. Storm en Preciado knalden bijvoorbeeld op de lat. De wedstrijd had alles van een eindeseizoenswedstrijd: veel wissels, attractief en luchtig voetbal, veel kansen. Enkel de doelpunten bleven uit.

Tussendoor kreeg Onur Kaya nog een staande ovatie van het publiek. Hij nam afscheid van KV Mechelen. Malinwa had op het einde van de wedstrijd nog de beste kansen met Hairemans en Schoofs. Doelpunten bleven uiteindelijk uit. KV Mechelen en KRC Genk sluiten het seizoen af met een gelijkspel waarin vooral het afscheid van enkele iconen als Pierre Denier, Wouter Vrancken en Onur Kaya centraal stond.

KAA Gent - Sporting Charleroi 1-2
KAA Gent begon het beste aan de wedstrijd met kansen van Samoise en Tissoudali.  Na een kwartier was het echter Sporting Charleroi dat op voorsprong kwam. Ali Gholizadeh kon scoren op assist van Morioka.

Nauwelijks tien minuten later ging Tissoudali neer in het strafschopgebied: strafschop. Koffi pakte uit met zijn zoveelste redding en zo mistte de ebbenhouten schoen de elfmeter. Doorheen de eerste helft pakte de Charleroi-doelman nog uit met talloze saves, Charleroi kwam nauwelijks in het spel voor.

Uiteindelijk kon KAA Gent toch nog de gelijkmaker scoren voor rust. Ngadeu knikte binnen. 1-1 aan de rust.

Charleroi begon wel goed aan de tweede helft. Het kon even dreigen met enkele hoekschoppen, maar daar bleek niets in te zitten. Ook aan de overkant vielen er veel hoekschoppen, maar ook deze bleven meestal ongevaarlijk. Uiteindelijk won Daan Heymans nog de wedstrijd met een kopbaldoelpunt in de ultieme slotfase. Een verdiend doelpunt voor de Charleroi-speler die deze Play-Offs veel met pech af te rekenen had.

Charleroi wint de laatste wedstrijd van het seizoen op KAA Gent.