‘Antwerp krijgt boete door fans en moet matchen zonder supporters vrezen’

‘Antwerp krijgt boete door fans en moet matchen zonder supporters vrezen’

18 May - 07:47
5

Royal Antwerp FC heeft door het Disciplinair Comité van de KBVB een boete van 5.000 euro gekregen na wangedrag van de supporters tijdens de match van 24 april tegen Club Brugge.

Sport/Voetbalmagazine laat ook weten dat Antwerp twee uitmatchen zonder fans moet vrezen. Als er nog eens ongeregeldheden zijn zal die straf worden toegepast. De fans van Antwerp klommen in de match tegen Club Brugge uit hun vak om de supporters van Blauw-Zwart uit te dagen.

Enkele fans wisten door de veiligheidspoort te gaan, maar uiteindelijk werden ze teruggedrongen. Er werd wel schade geconstateerd. Uiteindelijk is er een voorwaardelijke straf uitgesproken. "Zo krijgt Antwerp één jaar om te bewijzen dat hooligans geen plaats hebben in de tribunes van de club, zowel thuis als uit.”

The Great Old moet dus oppassen. “Maar bij herhaling zal het Bondsparket niet nalaten om het uitstel te laten herroepen, waarbij bijkomend de sanctie van gesloten deuren voor officiële thuiswedstrijden gevorderd zal worden."

Zeven andere clubs kregen boetes in datzelfde voetbalweekend: 4.000 euro voor Union Sint-Gillis en RWDM, 3.500 euro voor Racing Genk, 3.000 euro voor Charleroi, 1.500 euro voor RSC Anderlecht en 1.000 euro voor Club Brugge en Seraing.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie