Drie titels op rij, vijf in totaal: trio van Club Brugge zet zich naast iconen

Drie titels op rij, vijf in totaal: trio van Club Brugge zet zich naast iconen

15 May - 19:47 Laatste update: 15 May - 19:47
12

Club Brugge is er zondag in geslaagd om een nieuwe titel te pakken. Een derde titel op rij en voor flink wat Bruggelingen een zoveelste titel in hun carrière. Zeker voor het trio Ruud Vormer, Brandon Mechele en Hans Vanaken, dat zich nu naast absolute iconen heeft gezet.

Voor het trio van Club Brugge was het namelijk maar liefst de vijfde titel bij Blauw-Zwart. Daarmee evenaart het het record van enkele absolute grootheden. Zo doen Vanaken, Mechele en Vormer het nu even goed als Club-icoon Raoul Lambert, die ook vijf titels wist te pakken.

Een kort lijstje dus, want maar weinig spelers deden het even goed dan de drie. Ook nog in de jaren zeventig wisten Georges Leekens, Fons Bastijns en Birger Jensen vijf titels te pakken, terwijl Frank Van der Elst en Dany Verlinden dat in de jaren negentig wisten te evenaren.

Of het bij die vijf titels gaat blijven, is nog maar de vraag. Vormer lijkt misschien wel zijn laatste jaar voor Club Brugge gespeeld te hebben, terwijl Mechele en Vanaken nog wel even bij Blauw-Zwart zullen blijven. Zij kunnen dan ook een nieuw record neerzetten.

Drie keer op rij
En met die nieuwe titel heeft Club Brugge ook een derde titel op rij weten te pakken. Daarmee evenaart de huidige ploeg opnieuw een record en doet het het even goed als de mythische ploeg eind jaren zeventig.

Slechts één keer in haar verleden won Club Brugge drie titels op een rij. Blauw-Zwart was de beste van België in de seizoenen 1975 – 1976, 1976 – 1977 en 1977 – 1978. De absolute recordhouder is Blauw-Zwart echter nog niet.

RSC Anderlecht is momenteel nog altijd de recordhouder als we kijken naar het meest aantal titels op een rij. Van 1964 tot en met 1968 was paars-wit maar liefst vijf keer op rij de beste van België. Voor de oorlog wisten Racing Club de Bruxelles en Union Sint-Gillis vier keer op rij de Belgische titel te winnen. Het persoonlijke record van Standard is drie Belgische titels op een rij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie