Actieplan tegen hooliganisme steunt op twee pijlers: 'ID tonen en tickets op naam'

Actieplan tegen hooliganisme steunt op twee pijlers: 'ID tonen en tickets op naam'

Sportief loopt de Jupiler Pro League naar haar climax toe, maar naast het veld is het eigenlijk een seizoen om niet bepaald trots van te worden. Een hele resem incidenten rond agressie, geweld en hooliganisme heeft ook de politiek wakker geschud: er moet iets veranderen in de voetbalwereld. Het actieplan dat eraan komt, zal enkele concrete maatregelen bevatten.

Het Nieuwsblad kent alvast twee mechanismen waarmee de overheid het oprukkende hooliganisme in de Belgische stadions opnieuw wil terugdringen. Eerst en vooral zullen fans steeds hun identiteitskaart moeten voorleggen wanneer ze een stadion willen betreden. Op die manier hoopt de voetbalcel van de politie een beter zicht te krijgen op wie de amokmakers zijn. 

In datzelfde licht zullen losse tickets steeds op naam moeten worden aangekocht. Het blijft mogelijk om kaartjes voor familie of vrienden te bestellen, maar dan zal je ook hun naam en gegevens moeten opgeven, zoals dat bijvoorbeeld bij vliegtuigreizen het geval is. Alweer moet die maatregel ervoor zorgen dat clubs een nauwkeuriger beeld krijgen van wie hun stadion binnenkomt.

Of het nog mogelijk zal zijn om abonnementen onderling uit te wisselen wanneer je eens niet kan komen, wat momenteel een gangbare praktijk is, valt nog even af te wachten. Daar moet de politiek nog een beslissing over nemen. Hoe dan ook heeft die zich voorgenomen om het leven van de normale, goedbedoelende fan niet nodeloos ingewikkeld te maken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie