'Geen Final Four, maar Opening Four: UEFA gaat ook Super Cup hervormen'

'Geen Final Four, maar Opening Four: UEFA gaat ook Super Cup hervormen'

11 mei - 19:50
1

De UEFA gaat de Champions League, Europa League en Conference League op de schop gooien, maar overweegt ook om zijn jaarlijkse seizoensopener een likje verf te geven. De jaarlijkse wedstrijd om de Super Cup moet plaatsmaken voor een minitoernooi met vier clubs.

De winnaars van de Champions League en de Europa League spelen al jarenlang vroeg in het daaropvolgende seizoen om de Super Cup. Die traditie heeft echter te weinig aantrekkingskracht, waardoor de UEFA nu op zoek gaat naar alternatieven. Volgens de Associated Press – die zich beroept op 'people with knowledge of the talks' – denkt men aan een toernooi met vier clubs op één speellocatie. Of dat de winnaars van de Europese toernooien in het daaraan voorafgaande seizoen, zal nog moeten blijken.

De UEFA had ook dergelijke plannen voor de eindfase van de Europese seizoenen, geïnspireerd op het coronaseizoen 2019/2020, waarin noodgedwongen werd gekozen voor een Final Four-opzet in Lissabon. Dat lijkt echter niet haalbaar, waardoor dit project verplaatst moet worden naar het begin van het seizoen, onder de noemer 'Opening Four'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie