Kana blijft overtuigen bij RSC Anderlecht: 'Patron op het middenveld'

Kana blijft overtuigen bij RSC Anderlecht: 'Patron op het middenveld'

09-05-2022 14:23
9

RSC Anderlecht kon zondag nog eens winnen in de Play-Offs en overtuigde tegen Royal Antwerp FC. Het boekte een knappe 0-4 zege en had dan ook enkele uitblinkers in de rangen. Een daarvan was Marco Kana.

Francis Amuzu was dé grote man met zijn hattrick, maar ook Kana wist te overtuigen. Na zijn invalbeurt in de Bekerfinale krijgt hij volop het vertrouwen en weet hij week na week te overtuigen. Ook tegen Antwerp speelde de middenvelder een sterke partij.

Bij Het Nieuwsblad was men alvast vol lof over de middenvelder. 'Als tiener stond hij tegenover ervaren rotten als Nainggolan en Haroun, maar Kana hield fysiek en technisch goed stand op het middenveld', schreef men.

En ook bij Sudpresse zag men Kana uitblinken. 'Excellent in zijn positionering, het lezen van het spel, de combinaties en zijn inzicht. De jongeman is volop aan het bevestigen", klonk het.

De patron
Bij Het Laatste Nieuws vond men Kana zelfs de beste man op het middenveld. 'Patron op het middenveld bij Anderlecht. Op geen slechte baltoets te betrappen. All-round prima wedstrijd van het jeugdproduct', gaf men aan. Wat ook werd herhaald door La Dernière Heure. 'In de schaduw verrichtte hij veel werk en hij leed zelden balverlies. De revelatie van de voorbije weken.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie