Belgische kampioen in pot 1 van de CL? Dat kan, maar wordt moeilijk

Belgische kampioen in pot 1 van de CL? Dat kan, maar wordt moeilijk

5 May - 20:40
3

De Belgische landskampioen van dit seizoen kan de volgende Champions League-campagne mogelijk beginnen in pot 1. De kans daarop is klein, maar niet onbestaande, zo blijkt.

We zitten momenteel in de eindfase van het seizoen en er kan dus al voorzichtig uitgekeken worden naar de volgende campagne. De kans bestaat dat de Belgische landskampioen dan ook in pot 1 aan het Champions League-avontuur mag beginnen. Al is die kans klein.

Zo moeten er aan twee voorwaarden worden voldaan. Het Schotse Rangers FC moet kampioen worden en de Europa League winnen, terwijl de Champions League-winnaar van dit seizoen ook in eigen land de titel moet pakken.

Rangers
De Rangers staan momenteel op een tweede plek in de Schotse stand, met een achterstand van zes punten op leider Celtic. Moeilijk dus om de titel te pakken. En ook de Europa League winnen wordt geen makkelijke klus.

Celtic moet namelijk een 1-0 nederlaag uit de heenmatch tegen Red Bull Salzburg nog zien op te halen. Dat is op zich geen makkelijke taak. Als dat toch gebeurt, moet het ook nog de finale winnen. Dat is dan tegen Eintracht Frankfurt of West Ham United.

CL-kampioen
Als dat toch gebeurt, is het ook nog uitkijken naar de winnaar van de Champions League. Die moet dan ook kampioen zijn in eigen land. Dat is momenteel al het geval voor Real Madrid, terwijl Liverpool nog in een hevige titelstrijd met Manchester City zit.

The Reds staan, met nog vier speeldagen te gaan, op een tweede plek in de stand. Liverpool heeft één punt achterstand op Man City.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie