Ten Hag komt bekend gezicht tegen bij United: Ajax erg goed tegen ons

Ten Hag komt bekend gezicht tegen bij United: "Ajax erg goed tegen ons"

03-05-2022 20:45

Raphaël Varane kijkt uit naar de samenwerking met Erik ten Hag bij Manchester United. De Franse verdediger bewaart echter bepaald geen goede herinneringen aan zijn eerste kennismaking met de Nederlandse trainer.

Varane stond in het seizoen 2018/2019 met Real Madrid tegenover het Ajax van Ten Hag in de achtste finale van de Champions League. Nadat het heenduel in de Johan Cruijff Arena in een 1-2 zege voor de Koninklijke was geëindigd, beleefden de Amsterdammers in de Spaanse hoofdstad een historische voetbalavond. Real werd met liefst 1-4 verslagen.

"Ze speelden toen heel erg goed. Ik ben erg enthousiast om met Ten Hag te mogen werken", laat Varane weten aan The Manchester Evening News. "Ik kijk ernaar uit. Ik denk dat hij al veel ervaring heeft en hij is de juiste persoon om bij deze club te werken."

De 29-jarige mandekker erkent dat er ruimte voor verbetering is bij United. The Mancunians hielden dit seizoen slechts tien keer de nul in 47 wedstrijden. Overigens ontbrak Varane wel zeventien keer vanwege blessureleed. "Ik denk dat we ons kunnen verbeteren. We hebben goede spelers, maar we moeten compacter verdedigen. Dit seizoen waren we een beetje wisselvallig en dat moeten we beter doen."

"Het draait echter niet alleen om de defensie, maar om het hele team", gaat Varane verder. Hij stipt aan waar de uitdaging ligt voor Ten Hag. "We moeten duels beter controleren. Soms spelen we goed voor twintig à dertig minuten, maar vervolgens slecht voor twintig minuten. Op die manier hebben we veel punten verloren. Als we constant leren presteren, kunnen we ons flink verbeteren." 

Ondanks de teleurstellende prestaties, geniet de Franse international van zijn eerste seizoen op Old Trafford. "Het is speciaal om voor deze club uit te komen en de Premier League is een geweldige ervaring. Met hard werk en een goede voorbereiding kunnen we klaar zijn voor het nieuwe seizoen en voor alle prijzen strijden."