De Laet is streng voor scheidsrechter Laforge: Het is belachelijk

De Laet is streng voor scheidsrechter Laforge: "Het is belachelijk"

02-05-2022 21:45
10

Ook bij Royal Antwerp FC was men afgelopen weekend niet al te tevreden met de wedstrijdleiding. Zeker Ritchie De Laet niet, die na afloop nog stevig uithaalde.

Zowel Union als Antwerp maakten er een potige wedstrijd van, met enkele stevige en harde tackles. Bij Antwerp zag men onder andere Anthony Moris wegkomen zonder gele kaart na een charge op Jelle Bataille. Niet veel later kreeg Faris Haroun die gele kaart wél na een duel met Casper Nielsen.

Bij Antwerp was men daar duidelijk ook niet tevreden mee en was er dan ook wat protest. Het gevolg? Nog meer gele kaarten. De Laet begrijpt er niets van. "Steek je tegenwoordig je vinger omhoog, krijg je al geel. Het is belachelijk", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

"Plots begon hij met gele kaarten te zwaaien alsof het snoep was. Een heel jaar laten ze het toe, in de play-offs niet meer. Ik vind dat je op die manier veel van het spel wegpakt", geeft de verdediger van Antwerp aan.

Antwerp beging uiteindelijk twintig fouten en kreeg vier gele kaarten in de wedstrijd. Union eindigde na zestien fouten met drie gele kaarten.