'Hoedt heeft het naar zijn zin bij Anderlecht, heb hem zoveel zien lachen'

'Hoedt heeft het naar zijn zin bij Anderlecht, heb hem zoveel zien lachen'

30-04-2022 23:15 Laatste update: 23:18

Wesley Hoedt besloot afgelopen zomer om terug te keren naar België. Na een avontuur in Italië trok hij naar RSC Anderlecht. Een terugkeer naar ons land, waar hij wel even lijkt te gaan vertoeven. Voor Hoedt is het verhuizen daarmee misschien wel afgelopen.

"Het mentale aspect van profvoetbal wordt weleens onderschat", zegt vriendin Emma Heesters in HUMO. "Wes is in enkele jaren tijd zes keer verhuisd, wat echt wel belastend is", geeft ze aan. Hoedt trok als jonge twintiger al richting Italië, waar hij uitkwam voor Lazio Roma. Daarop speelde hij nog in Engeland (Southampton) en Spanje (Celta Vigo). Na zijn avontuur bij Antwerp zat er ook nog een nieuwe periode in Italië in.

Maar afgelopen zomer koos hij voor België en een verhaal bij RSC Anderlecht. "Ik was er alleszins niet rouwig om", geeft Heesters aan. "Het betekende dat Wes weer dichtbij zou zijn, dat we konden samenwonen – we zijn net ingetrokken in onze eigen stek in Antwerpen. Vorig jaar zat hij in Rome, en toen heb ik ervoor gekozen om niet mee te verhuizen. Dat was niet altijd gemakkelijk."

En bij Anderlecht lijkt Hoedt ook wel even te gaan blijven. Een reden om te vertrekken is er alvast niet. "Ik merk dat hij het naar zijn zin heeft bij Anderlecht. Ik heb Wes nog nooit zoveel zien lachen", aldus vriendin Heesters.