Priske is er nog niet helemaal uit: Ik speel nog altijd liever met vier achterin

Priske is er nog niet helemaal uit: "Ik speel nog altijd liever met vier achterin"

30-04-2022 11:30
4

Brian Priske heeft het nodige denkwerk moeten verrichten de voorbije dagen. Op bezoek bij Club Brugge ging zijn Royal Antwerp FC weliswaar onderuit (1-0), maar de collectieve prestatie was enigszins bemoedigend voor het vervolg. Dat gebeurde echter wel in een ongebruikelijke opstelling. De hamvraag is dan ook of Priske die ook zal behouden tegen Union Saint-Gilloise.

Normaal gezien kiest de Deen voor een viermansverdediging, meestal met een ruit op het middenveld en twee aanvallers. Op Brugge koos hij evenwel voor een andere aanpak: een 3-5-2 met twee lopers op de flanken en een eerder defensief blok centraal op het middenveld. Dat pakte vrij goed uit, want Club kwam moeilijk aan dreiging.

Zal Priske opnieuw voor drie centrale verdedigers kiezen tegen Union? "Dat is mogelijk. We wilden ons een beetje aanpassen aan Brugge en hun sterke aanvallers en flankspelers uit de match houden", legt Priske uit aan Het Nieuwsblad. Toch gaat zo'n 3-5-2 eigenlijk in tegen zijn eigen spelopvatting. "Maar ik speel nog altijd liever met vier achteraan, omdat ik dan een offensieve speler meer op het veld kan zetten."

Het lijkt er dus op dat Priske er zelf nog niet helemaal uit is hoe hij het zondagmiddag wil aanpakken, wanneer leider Union over de vloer komt. Wat het ook wordt, het vertrouwen binnen de spelersgroep is wel toegenomen. "Na onze prestatie en de mentaliteit die we hebben getoond, was de sfeer deze week op training goed. Je krijgt meer vertrouwen als je op een moeilijke verplaatsing zo'n goeie prestatie levert", bevestigt Priske.