Boze bondscoach van Marokko gooit deur definitief dicht voor Ziyech en Mazraoui

Boze bondscoach van Marokko gooit deur definitief dicht voor Ziyech en Mazraoui

22-04-2022 21:13
1

Een terugkeer van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui kwam steeds iets dichterbij, maar bondscoach Vahid Halilhodzic heeft nu weer vernietigend uitgehaald naar het duo. De Bosniër wil Ziyech en Mazraoui niet selecteren voor het WK in Qatar.

Het conflict tussen de bondscoach en de in Nederland geboren spelers loopt al lange tijd. Fouzi Lekjaa, de Marokkaanse bondsvoorzitter, hintte op een terugkeer van Ziyech en Mazraoui bij Marokko. In gesprek met het Kroatische Nova TV geeft Halilhodzic echter een duidelijk statement af. "Het boek is gesloten."

Ziyech en Mazraoui hoeven daardoor niet op een WK-oproep te rekenen, zo lang Halilhodzic aan het roer staat bij Marokko. "Spelers die weigeren om te trainen, te spelen en blessures faken, dat is voor mij een afgerond verhaal. Het nationale elftal is niet van de spelers, maar van het hele volk."

De bondscoach van de Leeuwen van de Atlas heeft het gevoel dat Ziyech en Mazraoui zich niet bewust zijn van het belang en het gevoel van het nationale team. "Het team is niet van de spelers, maar van het volk. Als iemand zich zo gedraagt, is voor mij dit verhaal voorbij en praat ik er niet meer over. Ik heb mijn beslissing genomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie