“Als Lukaku speelt heb je het gevoel dat het 10 + 1 is bij Chelsea”

“Als Lukaku speelt heb je het gevoel dat het 10 + 1 is bij Chelsea”

21-04-2022 09:14
19

Chelsea verloor woensdag thuis in de Premier League van Arsenal met 2-4. Romelu Lukaku kwam amper in het stuk voor en werd dan ook vervangen. In Engeland is men kritisch over de prestatie van de Rode Duivel.

Henry Winter, journalist van The Times, gaf bij TalkSPORT zijn mening over de wedstrijd van Lukaku. Lovend kan die niet genoemd worden. "Zijn prestatie was teleurstellend. In het begin had hij nog één kans toen hij zich kon losmaken van Granit Xhaka, die een van zijn beste wedstrijden voor Arsenal speelde. Als Lukaku speelt, lijkt het of het tien plus één is."

De journalist ging daarna door op dezelfde toon. "Het lijkt erop dat Lukaku niet past bij Chelsea. Hij lijkt emotioneel niet betrokken. Als je speelt, moet je spelen voor de trots van je fans en je familie. Maar je moet ook spelen voor je eigen trots. Lukaku – zo'n intelligente persoonlijkheid – lijkt op dit moment niet verliefd te zijn op voetbal. Misschien is het niet tactisch. Maar momenteel werkt het gewoon niet."

Tegen Arsenal haalde Thomas Tuchel Lukaku na een uur naar de kant. Her en der klonk er in het stadion boegeroep tijdens de wissel van de Rode Duivel. Na de match liet Tuchel duidelijk merken dat hij niet blij was met de prestatie van zijn ploeg.