Tuchel sloopt Chelsea en zichzelf: 'Het is gewoon onmogelijk, het moet stoppen'

Tuchel sloopt Chelsea en zichzelf: 'Het is gewoon onmogelijk, het moet stoppen'

21-04-2022 09:00
4

Thomas Tuchel heeft na de wedstrijd tegen Arsenal weinig overgelaten van zijn ploeg, maar is ook kritisch op zichzelf. Op Stamford Bridge was Chelsea geen schim van zichzelf en dus moet het in de laatste wedstrijden alles op alles zetten om een Champions League-ticket binnen te slepen.

Chelsea kwam twee keer terug van een achterstand, maar liet het daarna lopen. "We hadden een goede start, maar gaven opnieuw het eerste doelpunt weg, wat echt niet mag gebeuren, maar het gebeurt wel", zegt Tuchel tegen Sky Sports. "Het is een kwestie van fouten, het aantal fouten in thuiswedstrijden... op dit niveau is dat onacceptabel. Zo kun je wedstrijden niet winnen. Het klinkt misschien als een excuus als ik zeg dat het veld hier slecht was, maar het is een heel, heel moeilijk veld dat we hier hebben. Het was niet in ons voordeel."

"Kijk naar de penalty, het is een ongelooflijke tegengoal van ons.. Dat heeft niets met tactiek te maken", zegt Tuchel. "We leden drie keer balverlies in tien seconden. We maakten een overtreding terwijl er geen schijn van gevaar is. Wat valt er dan te analyseren? Er valt niets te analyseren."

"Je moet de juiste tactiek hebben en ik twijfel of ik dat goed gedaan heb. Je moet de opstelling goed hebben, maar ook daar twijfel ik over. De spelers moeten beseffen dat het onmogelijk is om wedstrijden te winnen als je zoveel fouten van dit kaliber maakt. Het is gewoon onmogelijk. Ik zag het niet in andere wedstrijden, maar ik zie het nu in meerdere wedstrijden achter elkaar. Het moet stoppen."

Bij Chelsea begon Romelu Lukaku in de basis, maar werd vervangen. Een deel van de thuisaanhang trakteerde de Rode Duivel op boegeroep.