Vanhaezebrouck vreest niet voor zenuwen bij KAA Gent: Veel key matchen gespeeld

Vanhaezebrouck vreest niet voor zenuwen bij KAA Gent: "Veel key matchen gespeeld"

17-04-2022 18:10

In een absolute topwedstrijd nemen KAA Gent en RSC Anderlecht het maandag tegen elkaar op in de finale van de Beker van België. Een duel met een grote inzet, al vreest Hein Vanhaezebrouck niet voor een verlammend effect bij zijn jongens.

Heel voetbalminnend België zal maandag de ogen gericht hebben op het duel. Een verlammend effect voor zijn jongens vreest Vanhaezebrouck echter niet. “We hebben dit jaar al heel wat belangrijke matchen, key-matchen, afgewerkt. Onze groep weet hier mee om te gaan", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Toch beseft Vanhaezebrouck ook dat dit niet zomaar een wedstrijd is en dat de zenuwen strak gespannen zullen staan. "Dit is absoluut een speciale wedstrijd want hier kan een prijs gewonnen worden. Dan is de focus bij de jongens verdubbeld, verdriedubbeld zelfs", klinkt het.

Enkele weken geleden wist KAA Gent nog te winnen van Anderlecht. Een goed resultaat, maar volgens Vanhaezebrouck zullen de Buffalo's nu zelfs nog beter voor de dag komen. “Toen werkten we onze achtste match in 24 dagen af. Nu is het een ander verhaal want we kenden een normale wedstrijd. We zijn vandaag fitter dan toen", besluit hij.