Red Flames winnen overtuigend van Kosovo: Wullaert scoort vier keer

12-04-2022 22:00
1

In de WK-kwalificatie speelden de Red Flames vanavond tegen Kosovo. Nadat de Belgische dames afgelopen donderdag al met 0-5 wonnen in Albanië, moest ook Kosovo eraan geloven. Het werd 1-6.

Aan de rust stonden de Red Flames al 0-3 voor. Hoffenheim-speelster Tine De Caigny opende na 22 minuten de score en het was Tessa Wullaert (RSC Anderlecht) die er in minuut 41 en 44 nog twee bij deed.

Na rust vervolledigde Wullaert haar hattrick door na 54 minuten de 0-5 op het bord te zetten. In minuut 65 kregen de Belgische dames een penalty, die werd omgezet door Wullaert die zo haar vierde goal van de avond liet noteren. Drie minuten later scoorde Ereleta Memeti de eerredder voor Kosovo. Een kwartier voor affluiten legde Club YLA-speelster Marie Minnaert de 1-6 eindstand vast.

Na acht kwalificatiewedstrijden staat België tweede in Groep F. Het telt 19 punten, dat zijn er drie minder dan leider Noorwegen. Eerste achtervolger Polen telt er 14. In september spelen de Red Flames nog hun laatste kwalificatiewedstrijden: thuis tegen Noorwegen en in Armenië.