Guardiola overvallen door vertrekplannen bij Manchester City: Ik wist van niets

Guardiola overvallen door vertrekplannen bij Manchester City: "Ik wist van niets"

12-04-2022 17:14

Een opvallend moment op de persconferentie van Manchester City: Pep Guardiola is niet op de hoogte van het besluit van Fernandinho om aan het einde van het seizoen te vertrekken.

Fernandinho maakte daags voor de Champions League-return tegen Atlético Madrid bekend dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen en dus Manchester City na negen jaar achter zich laat. Guardiola wist echter van niets.

"Sorry? Dat wist ik niet", reageerde de City-manager toen hij met het nieuws geconfronteerd werd. "Ik hoor dat nieuws van jullie, maar we zien wel wat er aan het einde van het seizoen gebeurt. We zullen met elkaar in gesprek gaan."

Guardiola vervolgde: "Fernandinho is belangrijk voor mij en voor de club. Hij speelde al bij City toen ik hier kwam (sinds 2013, red.). Een ongelooflijke voetballer, die zoveel prijzen heeft gepakt en ook achter de schermen zo veel belangrijk werk doet."

Fernandinho komt de laatste twee seizoenen steeds minder aan bod bij Manchester City en wil in de herfst van zijn carrière aan spelen toekomen. De 36-jarige middenvelder heeft samen met zijn familie besloten om terug te keren naar Brazilië.