Burgess (Union): “Op 30-jarige leeftijd is het laatste kans om Europees te spelen”

Burgess (Union): “Op 30-jarige leeftijd is het laatste kans om Europees te spelen”

12-04-2022 11:00

Christian Burgess verruilde in 2020 Portsmouth voor Brussel toen hij aan de slag ging bij Union Saint-Gilloise. Het is een beslissing die zeker zijn vruchten heeft afgeworpen nu ze voor het eerst sinds 1935 een titel willen veroveren. Burgess ging in gesprek met SkySports

Union is bezig aan haar eerste seizoen terug aan de top van het Belgische voetbal sinds bijna een halve eeuw. Union heeft niet alleen de cijfers goedgemaakt, maar heeft alle verwachtingen overtroffen door in het reguliere seizoen van 34 wedstrijden bovenaan de ranglijst te eindigen. 

Laatste kans
Burgess heeft daar meer dan zijn steentje aan bijgedragen door 28 keer in actie te komen. "Voor iemand als ik, op 30-jarige leeftijd, is dit misschien mijn laatste kans om in Europa te spelen, maar het doel is nu om de competitie te winnen", zei hij onlangs in een interview met Sky Sports. "We hebben een geweldige kans die misschien nooit meer terugkomt. Ik heb er elke minuut van genoten."

Het buitenland
Burgess' tijd in België begon in 2020, toen hij een driejarig contract tekende bij de club die toen nog in de tweede klasse speelde. Burgess zegt dat de kans om in het buitenland te spelen en te wonen iets was wat hij altijd al had willen doen. "Het was iets dat me aantrok tot België, een taal leren, de cafécultuur ervaren, gewoon een andere manier van leven hier. Waarom niet?", voegde Burgess eraan toe. "Ik heb altijd al in het buitenland willen wonen en werken, dus ik vond het een geweldige kans.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie