Visser moet bekerfinale tussen Gent en Anderlecht in goede banen proberen leiden

Visser moet bekerfinale tussen Gent en Anderlecht in goede banen proberen leiden

12-04-2022 09:00 Laatste update: 10:35
7

Nog een weekje (ongeduldig) slapen voor de supporters van KAA Gent en RSC Anderlecht en dan treden hun favoriete ploegen op de Heizel aan in de bekerfinale. Inmiddels is alvast bekend geraakt wie de scheidsrechter van dienst zal zijn: Lawrence Visser.

Een gehele verrassing kan je de aanstelling van Visser niet noemen, aangezien de geboren Limburger op papier de nummer één van België is. Op paasmaandag mag hij proberen om de bekerfinale in goede banen te leiden. Visser krijgt daarbij assistentie van Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen en vierde scheidsrechter Christof Dierick. Uiteraard is er ook een VAR beschikbaar.

Op zijn 32e heeft Visser al voldoende ervaring opgebouwd. Dit seizoen kwam hij 33 keer in actie in de Jupiler Pro League, waarvan drie wedstrijden voor zowel Anderlecht als Gent. Tussendoor mocht de arbiter ook vier keer in een Europees toernooi aantreden, met als uitschieter het duel tussen Real Madrid en Sheriff Tiraspol in de Champions League. Daar was Visser meteen getuige van een half mirakel, want de Moldaviërs schokten Bernabeu met 1-2-winst.