Saelemaekers (AC Milan): Als ik een kans krijg, grijp ik die met beide handen

Saelemaekers (AC Milan): "Als ik een kans krijg, grijp ik die met beide handen"

09-04-2022 10:15
1

Alexis Saelemaekers moet de laatste tijd vechten voor een plek in de basis bij AC Milan. Maar hij geeft niet op. Saelemaekers bleef maandag met een bitter gevoel achter. Toen AC Milan tegen Bologna FC en Arthur Theate struikelde, koos Stefano Pioli ervoor de duivel niet van de bank te halen. 

Het was de eerste keer in het hele seizoen dat hij een hele wedstrijd aan de zijlijn had gezeten. De laatste keer dat de voormalige rechtsback van RSC Anderlecht aan de aftrap verscheen, was op vijf februari in de derby tegen Inter. Hij schitterde niet ometeen en werd dan ook aan de rust naar de kant gehaald.


Natuurlijk is de situatie moeilijk voor de Rode Duivel. Maar reken er niet op dat hij het opgeeft. Ik doe mijn best om terug in het team te komen," vertelde hij aan DH Sport. "Als profvoetballer weet iedereen dat er minder positieve momenten kunnen gebeuren.” Hij gelooft sterk in hard werk en dat het beloond wordt. “Ik moet gefocust blijven en vertrouwen hebben om mijn plaats terug te krijgen."


"Ik hoop dat alles in de toekomst beter zal gaan. En als ik mijn kans krijg, grijp ik die met beide handen." Er is geen sprake van dat hij naar het kantoor van de coach gaat om te zeuren. "Heb ik er met Stefano Pioli over gesproken? Nee. Ik respecteer de keuzes die hij maakt. Hij moet een ploeg leiden en wij staan bovenaan in de competitie. Ik aanvaard de concurrentie en ik probeer mijn inspanningen te verdubbelen om mijn plaats op het veld te vinden.”


AC Milan staat momenteel op kop in de Serie A. De ploeg van Saelemaekers kent een voorsprong van drie punten op de achtervolger SSG Napoli, maar ook Internazionale kan op drie punten komen als het haar inhaalwedstrijd wint.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s