Stijnen en co krijgen proflicentie: Bloed, zweet en tranen gekost

Stijnen en co krijgen proflicentie: "Bloed, zweet en tranen gekost"

06-04-2022 09:30 Laatste update: 09:31
4

Wie promoveert komend seizoen naar 1B? Patro Maasmechelen is alvast een kanshebber, want die club heeft dinsdag haar licentie gekregen voor profvoetbal. Een grote opluchting, ook voor coach Stijn Stijnen. 

'Dit is een heel groot moment voor de club en een enorm belangrijk signaal naar de hele entourage van Patro Eisden', zo vertelt Patro op de website. 'Patro Eisden bedankt uitdrukkelijk de licentiemanager voor zijn constructieve houding de voorbije maanden in een voor de club toch nog onbekend terrein, namelijk 1B.'

Patro staat nu tweede in de reeks, maar koploper Dessel vraagt geen licentie aan. Patro kan zich plaatsen voor 1B in een eindronde met vier clubs. 

Voorzitter Colley Parry is alvast klaar vor de volgende stap. "Vanaf dag één is ons doel geweest dat Patro-supporters de club op het hoogst mogelijke niveau zien spelen, en het verkrijgen van de licentie voor 1B is een belangrijke stap in de goede richting. We hebben de komende weken werk te doen om ons volgende doel te bereiken: onze plaats in de Play-Offs verstevigen."