Club Brugge zal niet over fitte Buchanan beschikken tegen Beerschot: '8000 km'

Club Brugge zal niet over fitte Buchanan beschikken tegen Beerschot: '8000 km'

30-03-2022 15:56
1

Club Brugge treedt vrijdagavond al terug in actie met een verplaatsing naar K. Beerschot V.A.. In principe mag dat geen problemen opleveren voor de titelverdediger, aangezien De Ratten al veroordeeld zijn tot degradatie. Op de diensten van Tajon Buchanan lijkt Club echter niet te moeten rekenen.

De Canadese vleugelaanvaller speelde de voorbije dagen een cruciale rol in de historische kwalificatie van zijn vaderland voor het WK. Afgelopen zondag was Buchanan zelf nog goed voor een doelpunt en een assist in het beslissende duel. Woensdagavond moet Canada evenwel nóg eens aan de bak. Dan wacht Panama de Noord-Amerikanen op. 

Of Buchanan minuten zal maken in die partij, valt nog even af te wachten. Aangezien de kwalificatie al een feit is, heeft de bondscoach misschien een afspraak gemaakt met Club Brugge om het goudhaantje wat rust te gunnen. In ieder geval wordt het erg lastig om op tijd én in vorm terug te keren voor het duel op het Kiel, weet Het Nieuwsblad.

Buchanan heeft namelijk slechts een 48-tal uur om van Panama naar Brugge te geraken, een tocht van een slordige 8.000 kilometer. Zelfs wanneer dat binnen de tijd lukt, is het maar de vraag in welke fysieke toestand zal verkeren.