Matazo verdedigt Clement bij Monaco: We werken keihard

Matazo verdedigt Clement bij Monaco: "We werken keihard"

28-03-2022 10:15

In januari verlengde het Belgisch toptalent Eliot Matazo zijn contract tot 2026. Hij voelt zich duidelijk goed in Monaco. Begin dit jaar kreeg hij het gezelschap van Philippe Clement bij het prinsendom. Dat heeft hem duidelijk goed gedaan. 

Het nieuws dat Clement Club Brugge zou verlaten en de nieuwe coach van Monaco zou worden werd met enthousiasme onthaald bij Matazo en zijn entourage. Of die contractverlenging nu dankzij het ‘Clement-effect’ was daar hebben we het gissen naar. Maar Matazo zag het alleszins wel als een positieve evolutie. “Ik dacht meteen: dat is interessant,” aldus Matazo in Het Nieuwsblad

Hij heeft een goede band met Clement. “Het is iemand met wie je goed kan praten en dat apprecieer ik wel. Ergens is het ook wel fijn om een Belg aan mijn zijde te hebben.” De resultaten zijn de laatste tijd bij Monaco aan de mindere kant (al won het wel van PSG met 3-0). De jonge Belg verdedigt zijn trainer. “We werken keihard op training met de coach en zijn staf,” vertelt Matazo. “In voetbal tellen natuurlijk alleen de resultaten. Als die niet goed zijn, is het ­logisch dat er kritiek volgt,” beseft de jonge middenvelder.