'KRC Genk richt haar pijlen op Bozok uit de Turkse eersteklasse'

'KRC Genk richt haar pijlen op Bozok uit de Turkse eersteklasse'

24-03-2022 09:45
9

Het is al even duidelijk dat KRC Genk deze zomer op zoek zal gaan naar een nieuwe spits. Volgens MSV Foot zou Genk nu aan het rondneuzen zijn in Turkije. Niet enkel voor het mooie weer, blijkbaar zouden ze een oogje laten vallen hebben op Umut Bozok van Turkse eersteklasser Kasimpasa

De Turkse spits geniet de aandacht van Genk door een sterk seizoen te spelen. Bozok heeft dit seizoen al 14 doelpunten gemaakt in de Süper Lig, acht maanden nadat hij  door Kasimpasa werd uitgeleend. Hij werd deze zomer door FC Lorient uitgeleend met een optie tot koop voor 1,5 miljoen euro.

De spits is ondertussen ook opgeroepen voor de Turkse nationale ploeg, hij is zich momenteel overal in de belangstelling aan het spelen. Volgens Fanatik zou hij nu ook kunnen rekenen op interesse vanuit Galatasaray en Besiktas. Toch twee grootmachten in de Turkse competitie. 

Er wordt gespeculeerd dat Kasimpasa hem voor vijf miljoen zou willen doorverkopen. Vier jaar geleden bedroeg die marktwaarde volgens Transfermarkt.be nog 6 miljoen euro. Genk is intensief op zoek naar een vervanger voor Paul Onuachu en Ike Igbo, die beiden volgend jaar niet naar Genk zullen terugkeren.