'Hazard voelt zich oneerlijk behandeld door zijn coach en is momenteel woest'

'Hazard voelt zich oneerlijk behandeld door zijn coach en is momenteel woest'

23-03-2022 13:30
6

Real Madrid verloor op zondagavond met 0-4 op eigen veld van FC Barcelona. Eden Hazard mocht opnieuw niet mee spelen. Carlo Ancelotti heeft hem dit seizoen maar weinig kansen heeft gegeven om te schitteren.

Marca heeft een stuk geschreven waarin het de situatie van Hazard (en Ancelotti) nog maar eens analyseert. Deze wedstrijd heeft duidelijk de situatie aan het licht gebracht van de vier spelers die (momenteel) niet meetellen voor de coach: Bale, Mariano, Jovic en Hazard.

"Eden is een goede jongen die door iedereen in het Valdebedas trainingscentrum wordt gewaardeerd,” schrijft Marca.  “Het probleem is dat Ancelotti niet overtuigd is van zijn fysieke conditie, wat de voornaamste reden is waarom hij zelden speelt.”

Spring dan toch op die loopband? Blijkbaar is er nog een reden die meespeelt in de beslissingen die Ancelotti neemt.. "Ancelotti vindt dat Eden niet meer de verticaliteit heeft die hij ooit had en dat hij daardoor niet meer op dezelfde manier bijdraagt aan het aanvalsspel.” Spelers als Vinicius, Rodrygo en Asensio zijn net hierdoor belangrijker geworden, in tegenstelling tot de Belg.

Volgens Marca blijft Hazard niet onverschillig bij de situatie. Hij stelt zich ook vragen. "Nou, hij is erg boos op Carlo Ancelotti. En dat komt omdat hij zijn situatie in de kern niet begrijpt en het gebrek aan kansen die hij krijgt om zichzelf te laten zien.” Kortom, Eden voelt zich oneerlijk behandeld door de coach.