Matondo (Cercle): Hoe erg ik ook van streek was, het team komt op eerste plek

Matondo (Cercle): "Hoe erg ik ook van streek was, het team komt op eerste plek"

23-03-2022 12:00
1

Rabbi Matondo speelt een sterk seizoen bij Cercle Brugge. Hij scoorde tien doelpunten in 25 wedstrijden voor Cercle. Matondo’s prestaties zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan. De bondscoach van Wales heeft hem vorige week geselecteerd voor de play-off kwalificatiewedstrijden van het WK.

De bondscoach van Wales verwelkomt de vleugelspelers opnieuw nadat hij van een internationaal kamp naar huis werd gestuurd wegens het schenden van de protocollen. Afgelopen zomer moest de vleugelspeler van Cercle thuis blijven. Zijn perikelen bleken toen nog niet verteerd te zijn bij de voetbalbond in Wales. 

"Hartverscheurend"
Matondo beschrijft die periode als “hartverscheurend” in The Guardian. "Als je opgroeit met voetballen droom je altijd van de grote toernooien, zoals het EK en de Wereldbeker," zegt hij. "Het was hartverscheurend om de laatste twee seizoenen constant bij het Wales-team te zijn en dan het Europees Kampioenschap te missen.” Het gaf hem, naar eigen zeggen, wel alle motivatie om er dit seizoen opnieuw te staan. Hij is zich dit seizoen dan ook volop aan het pushen om niet nog eens zo’n kans te moeten missen. 

Team op plek 1
"Ik kan Rob Page zijn beslissing niet kwalijk nemen,” vertelt Matondo. “Hij nam zijn beslissing op basis van wat hij dacht dat goed was voor het land en wat hij wilde doen. Hoe erg ik ook van streek was, het team komt op de eerste plaats.”