Premier League voegt twee legendes toe aan Hall of Fame

Premier League voegt twee legendes toe aan Hall of Fame

23-03-2022 10:45 Laatste update: 10:49
1

Dat er in de Premier League onwaarschijnlijk goede voetballers hebben gespeeld, staat buiten kijf, maar welke spelers een nominatie verdienen voor de Premier League Hall of Fame, daar bestaat meer discussie over. Vandaag werden Wayne Rooney en Patrick Vieira toegevoegd aan de elite-club van de Engelse eerste klasse.

Wayne Rooney moet met 208 doelpunten enkel Alan Shearer voor zich dulden in de ranglijst voor topschutter aller tijden in de Premier League. Een logische beslissing dus om Rooney in de Hall of Fame te includeren. De oud-aanvaller van Everton en Manchester United speelde net geen 500 Premier League-wedstrijden en won vijf landstitels met Manchester United. Rooney is momenteel hoofdcoach bij tweede klasser Derby County.

Patrick Vieira wordt door velen gezien als een van de beste middenvelders ooit in de Premier League. De Fransman speelde 279 wedstrijden voor Arsenal en won er drie keer de Premier League. In 2004 loodste hij de Londense club als kapitein naar een Invincible seizoen waarin Arsenal de titel pakte zonder een wedstrijd te verliezen. Vieira zou ook nog even voor Manchester City uitkomen en is momenteel trainer van Crystal Palace.

Rooney en Vieira vervoegen een stevig lijstje. In de Premier League Hall of Fame vaardigt Manchester United naast Roy Keane, Eric Cantona en David Beckham nu met Rooney een vierde speler af. Arsenal heeft er drie: Thierry Henry, Dennis Bergkamp en nu Patrick Vieira. Ook Frank Lampard (Chelsea FC), Steven Gerrard (Liverpool FC) en Alan Shearer (Newcastle United) behoren tot de Hall of Fame.