UPDATE: 'Zelfs zege tegen PSG kan Clement niet redden, exit bij interlandbreak'

UPDATE: 'Zelfs zege tegen PSG kan Clement niet redden, exit bij interlandbreak'

20-03-2022 10:00 Laatste update: 11:35
29

Bij AS Monaco is Dmitry Rybolovlev de grote man. De Russische voorzitter van Monaco is evenwel niet blij met de huidige gang van zaken bij zijn club. Volgens L'Équipe wil Rybolovlev dra grote schoonmaak houden bij Monaco. Phillipe Clement zou volgens de Franse krant op de wip zitten.

Drie maanden geleden liet Clement Club Brugge achter zich om aan de slag te gaan bij AS Monaco. In negen competitieduels pakte Monaco onder leiding van Clement twaalf punten. In de beker sneuvelde Monaco in de halve finales tegen Nantes en deze week was er de Europese uitschakeling van de ploeg uit het Prinsdom tegen het Portugese Braga.

Rybolovlev had gehoopt dat zijn ploeg na het vertrek van Niko Kovac verder zou staan. Nu dat niet het geval is, wil de Rus blijkbaar drastisch ingrijpen. Clement moet vrezen voor zijn ontslag. De uitschakeling in Europa en de aansluitende fluitsignalen van de fans vielen bij Rybolovlev slecht. Zondag neemt Monaco het thuis op tegen PSG.

Een paar dagen geleden sprak Paul Mitchell nog zijn steun uit voor Clement. De sportief directeur sprak dat Clement tijd nodig had en de trainer een goede investering voor de toekomst zou blijken. Die Mitchell moet volgens de Franse krant ook vrezen voor zijn job. Dat gaat ook op CEO Oleg Petrov.

Update: Volgens L'Équipe ziet het er echt slecht uit voor Clement bij Monaco. De krant stelt dat zelfs een zege tegen PSG de trainer niet in het zadel zal houden. Op het einde van de interlandbreak wil Rybolovlev naar verluidt Clement bedanken voor bewezen diensten.